Vakantie

De één kijkt er het hele jaar naar uit, de ander heeft er zo zijn bedenkingen over. De één wil languit op het strand liggen, de ander wil een actieve vakantie. Weer één wil naar verre oorden, terwijl een ander liefst dichtbij huis blijft. En ook zijn er die geen vakantie willen of vakantie vieren in de achtertuin. Zo valt voor iedereen en iedere vakantie iets te zeggen.

Wij gaan 2 week naar Duitsland, mijn dochter vindt het saai. Is toch niks te beleven, geen strand, geen zee, geen palmbomen. Mam, waarom gaan we niet net als iedereen naar Zuid Frankrijk. Als iedereen vraag ik? Ja zegt ze, iedereen die ik ken gaat daarheen. Oh zeg ik, ik heb geen Zuid Frankrijk centen. Tegelijkertijd trekt het mij niet om in de zomer helemaal naar Zuid Frankrijk af te zakken, maar dat zeg ik maar niet. Naar het plaatsje in Duitsland vindt ik ver genoeg rijden. Ik begrijp haar wel, luieren op het strand, schelpjes zoeken, boekje lezen is haar ideale vakantie. Maar na een uur, max twee uur strand heb ik het wel gezien en gaat de verveel modus aan. En hoe mooi een strand dan ook is, dan wordt ik onrustig en dan wil ik weg. Verder ben ik geen held in zee, ben altijd bang dat ik verzuip of gebeten wordt door iets onheil spelbaars wat in de zee leeft. En ik vindt de blauwe zee iets prachtigs hebben, echt waar, maar twee weken blauwe zee, en bloedheet weer is niet aan mij besteed.

Misschien inderdaad saai, tja er zit weinig avontuur in mij, geef het eerlijk toe. En ergens vind ik het sneu, richting haar, maar een huisje in Zuid Frankrijk is niet te betalen en naar een camping, tja best leuk, maar dan zouden we een kant en klare tent moeten huren. Maar dat is ook niet goedkoop en manlief krijg ik er met geen mogelijkheid in. Zie ons al staan voor de tent. Hij zal zeggen, dat ie daar niet dood gevonden wil worden en zou rechtsom keer naar de auto terug gaan. Tevens vind ik geen toilet in de tent, niet echt een optie. Dus sorry dochterlief, Duitsland is het en Duitsland blijft het voor dit jaar. Misschien volgend jaar een tropische vakantie……..of misschien toch niet..

Leuk om te lezen? Volg mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.