Een beetje op zoek

Sinds dat de relatie van mijn dochter strandde en ze nu een jaar alleen is, is ze een klein beetje aan het rondkijken naar een leuke jongen. Op zoek, zo zullen we niet zo zeggen. Wel zou het leuk voor haar zijn als ze er één tegen het lijf liep. Een leuke, spontane, lieve jongen, ééntje die bij haar past. Super knap hoeft niet, maar wel een beetje verzorgd. Je weet wel zo één die bij iedereen en zelfs bij schoonmoeders in de smaak zouden vallen. Iets wat waarschijnlijk niet bestaat, maar als moeder mag je toch dromen voor het geluk van je dochter. Ik gun het haar, ik gun haar de liefde van haar leven.

Nu zit ze op Tinder, ik had er van gehoord, maar wist niet precies wat en hoe het werkte, ze heeft me uitgelegd, je ziet foto’s van mannen/jongens in de leeftijdscatagorie die je zelf uitkiest, en als je denkt die is leuk, dan swipe je. Je leest het goed “swipe”, ik wist eerst ook niet wat het was. Je schuift de foto naar rechts, dan zegt de app dat je die jongen leuk vind. Vind je het niks, swipe je naar links. Het is net een winkel even shoppen naar een leuke knul. Toch wel slim bedacht. Het leek mij erg grappig om te doen, dus vroeg ik: oh mag ik ook eens kijken hoe dat werkt” en voordat dochterlief het in de gaten had, was mams al aan het swipen op dochters telefoon. Hilarisch dat kan ik wel zeggen. “Dat is niks, die is leuk, die gaat, die is eng, die is te macho, die is super leuk, nee die heeft te veel tattoos en daar heb ik niks mee”. Hallo! roept mijn dochter, jij niet, maar ik wel. Nee joh zeg ik, deze niet en laat hem zien. Een jongen vol tattoos en ook niet moeders mooiste. Ze ligt in een deuk, ze moet me gelijk geven, dat was niks. Maar zegt ze, misschien is ie wel hartstikke lief. Vast zeg ik, maar met zo één mag je niet thuis komen. Ze moet nog harder lachen, jij bent erg zegt ze. Nee hoor zeg ik, ik heb Tinder niet bedacht, ik kom nog uit het tijdperk dat je iemand ontmoette in een jongerensociëteit of kroeg. Ik ga gewoon mee met de bedoeling van Tinder, naar rechts leuk, naar links dat vinden we niks.

Ondertussen kijken haar zussen vermakelijk met mij mee. Opeens kom ik een jongen tegen die ik wel wat vindt. Ik heb er één, zeg ik. Laat eens kijken, zegt mijn oudste Mijn jongste ligt helemaal plat onder de tafel van het lachen. Niet naar rechts swipen zegt mijn oudste, niet doen hoor. Ik doe niks en laat hem zien. Het is even stil…..nou zeg ik? Tja die is wel leuk, zegt ze. Oké dan swipe je naar rechts, Ja daaaag roept ze. Ik laat de foto nog aan mijn andere dochters zien en allen zeggen ze jaaaa. Ik swipe naar rechts. Wat doe je nou, zegt ze? Ik? Ik regel een date voor jou. Een hilarisch gelach van de dochters schalt door het huis. Na bijgekomen te zijn van het lachen krijgt ze een berichtje………..ze heeft een match.

Nu heeft ze al twee dates gehad via Tinder, en de heren zagen het zitten. mijn dochter niet. De één was best aardig, en heus geen raar persoon, maar er was vanuit haar geen klik. De tweede die was erg bijzonder. Hij reed rond in een dikke auto en wilde imponeren. Hij wilde graag een keer afspreken. Mijn dochter leek het wel leuk en hij was ook heel erg aardig, te aardig. Ze hadden bij haar thuis afgesproken. Iets wat ik bij voorbaat al niet zo verstandig vond.

Ik nog gezegd waarom spreek je niet af op neutraal terrein? Waarom bij je thuis? Nou zegt ze, als het niks is zet ik hem mijn huis uit. Ik kijk bedenkelijk, en zeg; ik vindt het maar niks. Ze vervolgt, ach mam doe niet zo ouderwets. Ik moest van jou op Tinder. Van mij? nee dat is niet waar, daar zat je al op zeg ik. En je moeder maakt af en toe grapjes, dat weet je toch wel? Ik moet me geen zorgen maken, alles kwam goed. We spreken af dat als er wat is dat ze een alarm bericht stuurt, dan zouden we zo op de stoep staan.

De jongeman belde aan en toen ze deur open deed en hij haar begroette, wist ze het meteen………….dit is hem niet….. Zijn plat Amsterdams accent, zijn geur en het sluike haar. Nee, nee, en nog eens nee. Maar goed hij stond er en je kunt dan ook niet de deur voor zijn neus dicht doen. Dat is onbeleefd, dat heeft je moeder je niet geleerd. Moeder had zeker wel het advies gegeven om de deur weer dicht te doen met rare types, maar ja ze vond dat ze het niet kon maken. Een kopje koffie kon geen kwaad.

Na zijn kopje koffie, kwam hij toch wel verdacht dichtbij haar zitten. En op zijn plat Amsterdams zei hij “Goh wat ben je mooi en wat heb je mooi haar” Mijn dochter, de nuchterheid zichzelf, schiet in de lach en zegt dank je wel. Hij vervolgt; mag ik met je haar spelen? Met mijn haar spelen? Zijn Amsterdams accent galmt nog na in haar oor, en voordat ze het in de gaten heeft, zit hij met zijn hand in haar haar. Doe maar niet zegt ze, en staat snel op, wil je nog wat drinken? Ze hoopt dat hij nee zegt en gaat, maar hij wil nog wel een drankje. Zullen we een film kijken vraagt hij? Ik kan hier ook wel blijven slapen als je dat goed vindt. Blijven slapen? Ho dit gaat wel heel erg rap. Ze kijkt hem aan, en zegt nou nee, dat vindt ik niet goed. Jammer hoor zegt hij. Als ze hem even later op een nette manier toch de deur weet uit te werken, sluit ze de deur en draait deze op slot. Even bijkomen van deze vreemde snuiter. Ze ploft neer op de bank en denkt morgen maar eff langs mams om te vertellen dat ze tinder voorlopig maar achter zich laat. wat een rare snuiters staan erop.

Leuk om te lezen? Volg mij

2 gedachtes over “Een beetje op zoek”

  1. Ik lach me naar. Dat kan gelukkig, nu het zo goed is afgelopen. Maar wat een held, jouw dochter, gewoon thuis ontvangen. Zal ze ook geen tweede keer mee doen denk ik.

    Nou ja, op naar de ware

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.