Allergie

Na een jaar steeds vage klachten en aantal huisarts bezoeken, beland ik na het Martini Ziekenhuis weer bij huisarts en hierna bij Allergologie in het Scheemda Ziekenhuis. Sceptisch als ik ben verwacht ik niets van dit bezoek, in het Martini stond ik immers na 5 minuten weer buiten, met de mededeling dat het geen huidaandoening was en dat mijn klachten wel hormonaal zouden zijn. Het had best gekund met mijn 50 jaar. Het kwam op zich toch wel aan, tja eerst ben je 20 in de bloei van je leven en ineens ben je 50 (ook nog in de bloei hoor) en wordt er medegedeeld dat het de overgang wel zou zijn. Tja zou kunnen, geen idee nooit eerder meegemaakt.  Maar ja overgang of geen overgang de klachten verdwenen niet. Steeds een vuurrood hoofd dat brand. En kwam zomaar op. Soms bleef het even weg en soms liep ik paar dagen met rood hoofd. Naar mijn idee geen zogenaamde opvlieger, waar men wel over spreekt. En de vrouwelijk cyclus is ook nog steeds aan de gang. Dat mag wel verdwijnen als ik eerlijk ben want daar word ik niet echt vrolijk van. Eerder zeer down en chagrijnig.

Toch maar weer terug naar huisarts. De huisarts zei meteen dat het geen overgangsverschijnselen zijn, en dat ik door zou worden gestuurd naar Allergologie in het Scheemda ziekenhuis. Na een gesprek met de arts van meer dan 20 min, voelde ik me serieus genomen. Eerst maar bloedprikken en daarna allergie test. Oh dacht ik, dat is wel anders dan in Martini Ziekenhuis. Daar ging ze met de achterkant van een pen over mijn arm heen en daar constateerde ze uit dat ik niks bijzonders had. Nouja op zich fijn, ik heb ook liever niet iets bijzonders als ik eerlijk ben. Wat heb je er aan? Niets, helemaal niet leuk, beter gezond en normaal. Maar ja wat is de definitie van normaal. Eigenlijk is niemand normaal, iedereen heeft wel wat. En bij de meeste van ons mensen zit het tussen de oren en misschien ook wel bij mij in dit geval.

Over de allergie test, was ik ook sceptisch. Ik heb altijd vage niet aantoonbare dingen, dus zal nu ook wel zo zijn. Ik had niet bedacht dat die vage niet aantoonbare dingen misschien wel van een allergie zouden kunnen komen. Totaal niet gedacht.  Ja ik weet dat ik ibuprofen niet moet slikken, of andere medicijnen waar dat bepaalde bestandsdeel in zit, dat ik dan gelijk opgezet gezicht, mond en verdikte tong e.d. krijg, en dat ik van appels, ontzettend last van mijn maag en mond krijg, kiwi’s erg lekker, maar ook daar reageer ik niet geweldig op. Maar ja verder, tja daar denk je niet aan. Tenminste ik niet.

Na 45 min in de stoel te hebben gezeten bij de allergietest, blijkt dat ik op bepaalde stoffen te best reageer en dat ik voedingsmiddelen met bepaalde bestandsdelen beter niet meer moet eten. Zoals wortels, selderie, hazelnoot, pinda, appels, en nog wat. Ik krijg medicatie mee voor een maand en verder even afwachten of er nog wat uit bloed onderzoek komt. Ik hoop maar van niet, is wel genoeg zo. Ohja de hond kwam ook aardig op en een bepaald onkruid in de tuin moet ik mijden. Verder is knuffelen met de bomen ook geen optie meer. Vooral dat laatste valt me zwaar. Ik heb toch altijd een hele knuffelsessie met de grote bomen in het bos. Maar die laten we dan voorlopig dan toch maar voor wat ze zijn, het is niet anders.

Leuk om te lezen? Volg mij

Een gedachte over “Allergie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.